Barazkiak gominoletan oztonduta
Soriako gozogile batek barazkiekin egindako lehenengo gominolak asmatu ditu ditu.
Hauek lurrean hazitako produktuekin soilik eginda daude. Gominolak haragia eta arrainarekin batera jartzeko, postre bezala edo hainbat saltsa egiteko erabil daitezke. Soriako hainbat jatetxe bakailaoa piperren gominolekin zerbitzatzen dute. Baina, beste batzuk, nahiago dituzte kipularekin egindakoak. Gozoak asmatu dituen gozogilea Juan Carlos Lavilla deitzen da, Sorian dagoen Ágreda herrian kokatuta dagoen “Tres Chocolates” deitzen den gozodendaren jabea da. Bere herrian ospatutako azoka batera joan ondoren bururatu zitzaion gominolak egitea. Bere gozodendara joan zen eta orduak eta orduak lan egin zituen gominolak asmatu arte.
Hauek lurrean hazitako produktuekin soilik eginda daude. Gominolak haragia eta arrainarekin batera jartzeko, postre bezala edo hainbat saltsa egiteko erabil daitezke. Soriako hainbat jatetxe bakailaoa piperren gominolekin zerbitzatzen dute. Baina, beste batzuk, nahiago dituzte kipularekin egindakoak.
Gozoak asmatu dituen gozogilea Juan Carlos Lavilla deitzen da, Sorian dagoen Ágreda herrian kokatuta dagoen “Tres Chocolates” deitzen den gozodendaren jabea da. Bere herrian ospatutako azoka batera joan ondoren bururatu zitzaion gominolak egitea. Bere gozodendara joan zen eta orduak eta orduak lan egin zituen gominolak asmatu arte.
No hay comentarios:
Publicar un comentario